Even voorstellen

Mijn naam is Sandra Graumans-van Dun en ik hou van wandelen – je verwacht het niet he 😉.

Het liefst loop ik alleen, gewoon ik en een lekker muziekje. Niet te hard natuurlijk, want anders hoor ik de vogeltjes niet. Van hun vrolijke gekwetter word ik ook vrolijk, dus die wil ik wel kunnen horen.

Sandra Graumans-van Dun

Een wandeling is voor mij echt even tijd nemen voor mezelf. Gewoon genieten en ontspannen.

Inspanning voor mijn lijf, ontspanning voor mijn hoofd.

Maar die ontspanning voor mijn hoofd was soms ver te zoeken. Zodra ik lekker aan het wandelen was, gingen mijn gedachten ook lopen. En dat gaat echt alle kanten op! Voor mijn gevoel was een wandeling vooral inspannend voor mijn lijf en voelde ik het ontspannende effect ervan pas wanneer ik weer thuis was, als ik het al voelde.

Vooral na mijn burn-out by bore-out was het lastig om mentaal te ontspannen. Wandelen werkte soms wel, soms niet. Meestal bleef mijn hoofd vol. Ook andere “oplossingen” zoals meditatie en mindfullness brachten niet het gewenste resultaat.

Technieken zoals wandel-meditaties of mindfull wandelen werkte bij mij juist averechts: ik moest me dan zo op het mediteren of mindfullness focussen dat ik niet meer kon genieten van de wandeling. Dat kon niet de bedoeling zijn.

Er moest een andere manier zijn.

Die andere manier ervaarde ik tijdens een wandeling waarbij ik opeens uit mijn hoofd werd getrokken. Ik werd me plotseling heel bewust van mijn omgeving. Het lekkere zonnetje op mijn huid, de vogeltjes die vrolijk zongen, de mooie natuur. Ik voelde mezelf ter plekke ontspannen. Dit was zó fijn! Dat wilde ik voortaan altijd ervaren tijdens een wandeling.

Dat was makkelijker gezegd dan gedaan… Mijn gedachten bleven niet lang stil. Iedere keer dwaalde ik weer af en moest ik mezelf heel bewust uit mijn gedachten halen. En dat is best lastig als je zo in gedachten verzonken bent.

En daar was mijn eureka-moment! Ik ga een app maken die dat voor je doet! Een app die je -subtiel- uit je gedachten haalt zodat jij heel bewust van je omgeving kan genieten en kan ontspannen. Een app voor een ontspannen wandeling.

Webshop en app; het totale Ontspannen Wandelen concept.

Zo gezegd, zo gedaan. Daarom heb ik een app gemaakt die helemaal voldoet aan mijn wensen. Op deze manier kan ik van elke wandeling een ontspannen wandeling maken met mijn eigen app! En omdat ik er zeker van ben dat ik niet de enige ben die deze app goed kan gebruiken, heb ik besloten om deze aan te bieden via de Google Playstore (Apple komt later nog).

Maar daar bleef het niet bij. Want het fysieke aspect hoort bij wandelen. Ik wilde dat kunnen combineren, een fysieke én mentale ontspannen wandeling. De app zorgt voor het mentale stuk. Voor het fysieke stuk bestaan tal van accessoires. En zo ontstond de webshop, waar je terecht kan voor handige accessoires tijdens een wandeling.

Over de naam hoefde ik niet lang na te denken; dat kón alleen maar Ontspannen Wandelen zijn.

Mijn favoriete wandelaccessoires!

Wanneer ik ga wandelen zijn er standaard 3 dingen die ik meeneem: fijne oordopjes, een heuptas mét bidonvak en mijn overzetzonnebril.

Hier kan ik echt niet zonder! Ok, de zonnebril blijft op heel donkere dagen misschien thuis, maar toch niet vaak hoor.

Volg je eigen pad, dat is de mooiste.

Wil je meer van Onstpannen Wandelen zien? Volg me dan op Instagram!

Winkelwagen