Kasteel Bouvigne

Waar: Mastbos in Breda, Noord-Brabant, NL.

Afstand: 5km

Gelopen door: Sandra van Ontspannen Wandelen (@ontspannenwandelen), op 30 juni 2022

Vandaag heb ik een route gelopen door het Mastbos zoals aangegeven op de site van Visit Brabant.

De wandeling gaat langs de knooppunten 17 – 4 – 5 – 6 – 87 – 7 – 18 – 60 om (in mijn geval) weer te eindigen bij 17.

Omdat je op deze route langs verschillende parkeermogelijkheden komt, is het heel goed mogelijk om op een ander punt te beginnen dan ik heb gedaan. Ik ben dus gestart bij knooppunt 17 (Bouvignedreef) en ben eerst door de bossen te gaan.

Uitzichtpunt langs de route

De route is ongeveer 5km lang en voert je door bossen, langs vennen, door het Markdal en langs het 15e-eeuws kasteel Bouvigne.

Wil je extra genieten van de uitzichten in het Mastbos? Tussen knooppunt 5 en 6 vind je een bord dat je wijst naar een uitzichtpunt dat niet ver van de route af ligt.

Ven langs de route

Wanneer je de route andersom zou lopen met hetzelfde beginpunt, dan kom je eerst langs het kasteel en eindig je met een boswandeling.

Langs de route ligt café de Kogelvanger (knooppunt 87), maar op korte afstand van knooppunt 17 is er restaurant de Boswachter in ’t Mastbos, waar het ook goed toeven is. Een kopje koffie of lunch om te starten of af te sluiten is dus heel goed te combineren met deze wandeling.

Heerlijk wandelen door het Markdal

Ga je wandelen met kinderen? Ter hoogte van knooppunt 17 ligt het speelbos Boeverijen waar ze zich heerlijk kunnen uitleven. Ook is er een kabouterpad vlakbij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen