Bordjes boswachterspad Mastbos

Waar: Mastbos in Breda, Noord-Brabant, NL.

Afstand: 7km

Gelopen door: Sandra van Ontspannen Wandelen (@ontspannenwandelen) op 8 juli 2022

Vandaag heb ik het boswachterspad in het Mastbos gelopen. Deze route is ongeveer 7km lang en voert je door bos, langs heide en vennen en ook over het vlonderpad van het Mastbos.

Boswachtersroute in Breda

Deze wandeling ligt in het gebied van het Mastbos waarin honden aangelijnd moeten zijn, dus hou hier rekening mee. Het vlonderpad is niet echt rolstoelvriendelijk en zijn er een aantal paadjes die niet breed zijn, dus deze wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Vlonderpad in het Mastbos in Breda

Om de route te lopen volg je simpelweg de gele bordjes met de bruine ree erop. Er zijn een aantal punten waarop je een kruising tegenkomt zonder bordje; in die gevallen geldt: bij twijfel, rechtdoor!

Tijdens de wandeling kom je langs meerdere vennen die je een prachtig uitzicht bieden.

Langs de hele route staan trouwens meerdere bankjes, dus er is mogelijkheid genoeg om onderweg even te gaan zitten en te genieten van het mooie uitzicht.

Een van de wandelbankjes op de route waar je heerlijk kan genieten van het uitzicht

De ree op het bordje was trouwens niet de enige ree die ik heb gezien tijdens mijn wandeling. Op het laatste stuk stak er plotseling een echte ree over! Wat was dat een mooie verrassing. Het ging alleen zo snel, dat ik geen tijd had om een foto te maken.

Op de site van Staatsbosbeheer vind je nog meer informatie over deze wandeling. Daar wordt als startpunt Café de Kogelvanger aangegeven, maar je kan ook op andere plekken starten.

Zo ben ik gestart vanuit de Huisdreef, vlakbij wandelknooppunt 77. Ik ben eerst via knooppunten 4, 5 en 6 naar de route gelopen. Bij knooppunt 6 zie je vanzelf de bordjes voor deze wandelroute. Hierdoor voeg je een kleine 2 km toe aan de wandeling. Ook hier is horeca vlakbij; restaurant Boswachter in ’t Mastbos ligt net om de hoek bij wandelknooppunt 77.

Ven langs de route

Wil je nog een grotere route? De route die ik eerder keer heb gelopen –die langs het Markdal en kasteel Bouvigne gaat– kruist het boswachterspad. Wanneer je eerst naar knooppunt 6 loopt om het boswachterspad te lopen, kan je daarna verder gaan met de route vanaf knooppunt 6 van deze wandeling. Je komt dan vanzelf weer uit bij knooppunt 77, waar ik ben gestart. Je loopt dan een route van ongeveer 12km.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen